Mikor szükséges a szürkehályog műtét?

, , Mikor szükséges a szürkehályog műtét? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mi, emberek hajlamosak vagyunk magától értetődőnek, természetesnek venni az egészségünket. Mindaddig tartjuk magunkat a véleményünkhez, amíg homokszem nem kerül a gépezetbe, és valamilyen komolyabb egészségügyi problémával kell szembe néznünk. A szürkehályog jó példa erre. A szürkehályog egy olyan látásromlással járó betegség, amit csak szürkehályog műtéttel lehet gyógyítani. Sokan kérdezik, hogy a szóban forgó látásszervi betegség megelőzhet-e.

Nos, a tapasztalat azt mutatja, ha egyszer megjelent a szürkehályog, vagy orvosi nevén cataracta, nem múlik el magától, sőt, az azzal járó tünetek is egyre súlyosabbá válnak. Megelőzni nem lehet, mint ahogyan a gyógyszeres kezelése sem lehetséges. Okai számosak: a genetikai tényezők éppúgy meghúzódhatnak a betegség kialakulásának hátterében, mint a káros szokások. A jó hír az, hogy a szürkehályog eltávolítása rutinműtétnek minősül. Az eljárás, vagyis a hályog lézeres eltávolítása és a műlencse behelyezése alig tart tovább 10 percnél.

A páciensek a műtét során nem tapasztalnak fájdalmat. Mikor kezdhetünk el gyanakodni a látószervi rendellenesség jelenlétére? Nos, az elhomályosuló látás már komoly okot ad a gyanakvásra, csakúgy, mint a reflektorfényre való érzékenység, illetve a színek elhomályosulása, és a szemüveg dioptriájának túlságosan is gyakori cseréjének szükségessége. Persze e tünetek más szemet érintő betegségre is utalhatnak, ám az esetek többségében a szürkehályog okozza a problémát. A csodát hiába is várjuk, hiszen a betegséget csak szürkehályog műtéttel lehet gyógyítani.

A kiváló hírnévnek örvendő, szemész szakorvosra és szürkehályog specialistára Dr. Nagymihály Attilára bátran rábízhatjuk magunkat. A szakorvos által végzett műtétek a lehető legmodernebb körülmények között zajlanak, az eljárás mögött innovatív technológia áll. Ha aktuális a téma a számunkra, érdemes felvenni a kapcsolatot a specialistával. Dr. Nagymihály Attila honlapjának is érdemes figyelmet szentelni, hiszen onnan minden fontos információt megtudhatunk, ami a műtétet érinti.