Mi teszi egydivé a korall ékszereket?

, , Mi teszi egydivé a korall ékszereket? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ez a törékeny, elegáns és természetes anyag, selymes fényű és erős energiával rendelkezik. A legenda szerint, a korallok a Medusa vércseppjeiből keletkeztek, abban a pillanatban, amikor Perseus levágta a szörnyeteg fejét. Valójában a korall ékszer a korallpolipok csontvázából készül. Ezeket a Földközi-tengeren, a Vörös-tengeren és Ausztrália partjainál bányásszák. Lassan nőnek, kedvező körülmények között azonban egész atollokká fejlődnek, sőt, zátonyokat hoznak létre.

A telepük alakja változatos lehet. Ezeknek a finom és törékeny lényeknek a természetes szépsége tette a korall ékszereket az ékszerészek és a tervezők kedvencévé. A szerves kő színpalettája barna, lila, piros, rózsaszín, fehér és fekete is lehet.

Ez utóbbiakat rendkívül ritkának tekintik. A korallból készült termékeket az ókorban csak a tekintélyes emberek vagy a gazdagok viselték, akik készek voltak bármilyen árat fizetni a kövek rendkívüli szépségéért. De nincs ez másképp ma sem, hiszen a vörös és rózsaszín korall ékszerek napjainkban is nagyra értékelt példányok.