A világ minden szegletében fogyasztják a whiskyt

, , A világ minden szegletében fogyasztják a whiskyt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha az ikonikus és a világ számos pontján fogyasztott alkoholos italokat kellene felsorolni, akkor ezt mindenképpen meg kell említeni. A whisky (vagy whiskey) egy olyan szeszital, amelyet világszerte szeretnek és tisztelnek. A története Skóciában és Írországban kezdődött, de mára a whisky készítésének tudománya és élvezete szerte a világon elterjedt.

A whisky alapja a gabona, mint például az árpa, rozs, kukorica vagy búza. Az elkészítés folyamata szigorú és összetett, hogy a legmagasabb minőséget és jellegzetes ízvilágot érjék el. Első lépésként a gabonát malátázzák, vagyis megspriccelik vízzel és megkezdik a csírázás folyamatát. Ezután a malátát megszárítják és megőrölik, hogy a keményítőt cukorrá alakítsák.

Majd jön a cefrézés, ahol a malátát összekeverik forró vízzel, hogy a cukoroldatot előállítsák. Ezután hozzáadják az élesztőt, amely elindítja a fermentációt. Ekkor a cukor alkohollá alakul át, és a folyadék alcsoportokra oszlik. A cefre lepárlásának egyik legfontosabb lépése a dupla vagy tripla lepárlás. Skócia híres a hagyományosan háromszorosan lepárolt whisky italairól.