Újra divatba jön a kandalló

, , Újra divatba jön a kandalló bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mielőtt úgy döntünk, hogy kandallót szerelünk a nappaliba, figyelembe kell vennünk néhány előnyét és hátrányát. Nem minden kandalló egyforma, illetve nem rendelkezik ugyanazokkal az előnyökkel. A felhasznált energiaforrástól függően, a jellemzők változnak. A történelem során mindig is jelen voltak az otthonokban, a meleget adó tüzet mindig is „tűzhelynek” nevezték.

Az emberek ősidők óta gyűlnek össze a tűz körül, ami egy kicsit átalakult mára, de még mindig igaz. A technológiai fejlődéssel, a kandallók a vidéki házakba szorultak vissza, de manapság az egyik legnépszerűbb felújítási trendnek számítanak. Napjainkban a fő felhasználási területe, különösen amikor a nappaliról beszélünk, nem ugyanaz, mint a múltban volt.

Fő hőforrásként azonban tökéletes eleme egy olyan helyiségnek, amelyiknek hangulatos légkört kell teremteni. Ezen kívül, a dekoráció és a design igen népszerű elemévé váltak. Bár a modern házakban nehezebb kandallót találni, de egyre többen építik be az otthonukba ezt az elemet.