Szakáll útmutató egy népszerű barber shoptól

, , Szakáll útmutató egy népszerű barber shoptól bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Manapság egyre több úriember növeszt szakállat. Miért? Mert sokkal férfiasabb lesz tőle a viselője, sármosabbá válik, amivel ugye biztos, hogy imponálni lehet a hölgyeknek. A szakáll rendezett viselete az egész arcot karakteresebbé, férfiasabbá, vonzóbbá varázsolja és mindezek mellett erőt sugall. De nem mindegy, hogy milyen az arcszőrzet, az milyen állapotban van.

Sok mindenen múlik egy egészséges és férfias szakáll növesztése. Van, akinek genetikailag nagyon dús az arcszőrzete, ezért megerőltetés nélkül tud vikingekhez méltó megjelenést elérni. Másoknak sajnos kevésbé nő a szakálluk, illetve itt-ott foltos az egész. Szerencsére vannak bizonyos termékek, amikkel segíteni lehet ezen.

De a nagy kérdés mindig is az marad a férfiak körében, hogy melyik szakállformát érdemes választani? Ugye vannak fazonok, amik a klasszikus kategóriába sorolhatók, tehát soha nem fognak kimenni a divatból. Mindez annak köszönhető, hogy minden arcformához tökéletesen passzolnak. Nyilván léteznek olyan fazonok, amik csak egy adott arcszerkezethez illenek.

Manapság igen nagy sikernek örvend a Balbo nevezetű szakáll, ami nem véletlen, hiszen ez Tony Stark, azaz a Vasember kedvelt fazonja, amit ugye Robert Downey Jr. is megvillogtatott számos egyéb filmben és persze a vörös szőnyegen is. Italo Balbo, olasz politikus, líbiai kormányzó nevéhez fűződik egy a sajátos arcszőrzet, aki bizony divatot teremtett ezzel.

A balbo szakáll abszolút hangsúlyossá teszi az arc előnyös vonalait, és nem utolsó sorban erős karakterességet ad neki. Főleg azoknak válik be, akik szeretnek a szakállukkal foglalkozni, hiszen mégiscsak egy olyan szőrzetről van szó, ami bizony igényli a gondos ápolást. Ahhoz, hogy megtartsa hangsúlyosságát, és határozott formáját, itt is elmaradhatatlan a rendszeres borotválás.

Tökéletesen beválik azoknak az úriembereknek, akik keskeny állal rendelkeznek, hiszen kontrasztos fazonja szélesíti annak megjelenését. Említést érdemel tovább az imperial szakáll. Jó hír ennél, hogy nem követeli meg a dús szakállt, hiszen itt inkább a bajusz a lényeg. Annyira hosszú kell legyen az, hogy szinte már pödörni lehessen.