A szálkásító étrend fontos ismérvei

, , A szálkásító étrend fontos ismérvei bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Alapvető tudni, ha testünk formálásáról van szó, hogy a végeredményt 70%-ban a táplálkozásunk fogja meghatározni. A feszes, tónusos izomzat, mindenképpen egy hatékony szálkásító étrend felépítését követeli meg. A testsúly csökkenése és a szép izmok folyamatos épülése a táplálkozás szabályozása nélkül nem lehetséges.

Az atletikus külsőt jobbára a megfeszített, intenzív edzéstől várjuk, pedig lényegesen nagyobb szükség van ehhez a megfelelő ételek fogyasztására. A szálkás izomzat felépítéséhez növelnünk kell a szervezetbe bevitt fehérje és aminosav mennyiségét, a szénhidrátokat és rossz minőségű zsírokat pedig teljesen el kell hagyni.

A szálkásító étrend sok halat, sovány húst, tojást tartalmaz, de elképzelhető, hogy a fehérjeport sem fogjuk tudni kikerülni, az igényelt fehérjemennyiség pótlására. Azért kell ilyen nagy hangsúlyt fektetni erre, mert ha a kívánt szint alatt jut a szervezet fehérjeforráshoz, az izmok lebomlanak. A zsíranyagcsere fokozása érdekében, tartalmazzon a szálkásító étrend elegendő mennyiségű esszenciális zsírsavat is.