Az amerikai tolóablak praktikus megoldás

, , Az amerikai tolóablak praktikus megoldás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hazánkban kevésbé elterjedt, viszont az Amerikai Egyesült Államokban már évszázadok óta ezt a kialakítást használják, ami számos előnnyel jár együtt. Az amerikai tolóablak modern megjelenést biztosít és nemcsak jól néz ki, de nagyon praktikus is.

Ugyanolyan jól szigetel, mint egy hagyományosan nyíló ablak és a beépítése sem igényel más eljárást. Kifejezetten helytakarékos megoldás, mert ebben az esetben nem kell az ablakszárnyaknak elegendő helyet biztosítani.

Általában a kisebb konyhákban szokott ez problémát jelenteni, ahol a bútorzat miatt nincs elegendő hely kinyitni az ablakot. Az amerikai tolóablaknak is több fajtája létezik. Az emelő és a tolópaneles változat. Az előbbi esetében csak az egyik szárnya mozgatható le és fel, míg az utóbbi oldalirányba nyílik illetve csukódik.

Ezekben is megtalálható a beépített vízelvezető rendszer, ezért nem kell attól tartani, hogy egy heves esőzés során átengedi a vizet. Az amerikai tolóablak kialakítása is lehetővé teszi, hogy a mozgatható szárny kibuktatható legyen.