A reggeli futás nagyszerű eredményeket szavatol

, , A reggeli futás nagyszerű eredményeket szavatol bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A minőségi testmozgáshoz nem szükséges edzőterembe járni, mert a szabadban is megoldható ez, mindenféle további költség nélkül. A reggeli futás jó eredményt hoz, legyen szó laza kocogásról, esetleg a sokak által közkedvelt a fartlek futásról. Ez utóbbi mozgásforma kiemelten hatékony és bárhol kivitelezhető, dinamikus és aerob jellegű. A reggeli futás ebben a formában intenzív, ezért a kivitelezése érdekében, szükség van a megfelelő légzéstechnika elsajátítására.

A lényege, hogy különféle típusú mozgások követik egymást, ajánlott sétával kezdeni, majd sprintre váltani, ezt követően kocogni, majd végül, levezetésként újra sétálni. A folyamat tetszés szerint megismételhető. Az iramváltás és a strukturáltság segít a gyors formába lendülésben, továbbá nem monoton maga az edzés, hanem inkább szórakoztató. Ilyenképpen a reggeli futás komplex tréninggé fejleszthető, aminek folyamán fejlődik az állóképesség és fokozódik az teljesítmény, de javul a tüdőkapacitás és a szív funkciója is, ami hozzájárul az egészség megőrzéséhez.

Amikor a sportolás szó felmerül beszélgetés közben, akkor vannak tipikusan felsorolt ágak. Azonban a fartlek futás nem tartozik ide, hiszen a legtöbben még csak nem is hallottak róla. Ez a sporttípus pedig már jó néhány évtizede jelen van nemzetközi szinten, de mégsem vált idehaza olyan ismertté. A fartlek futás kecsegtető és jótékony hatásairól lehet olvasni az interneten, de az mégsem elegendő. Lássuk, hogy mire lehet számítani, ha valaki belekezd ebbe a szabadidős tevékenységbe.

Gyorsaság, tempó és koncentráció is megjelenik itt. A fartlek futás bizonyos futásrészeket ötvöz kellő ügyességgel, így nem válik unalmassá. Az iramjátéknak is nevezett sport teljesen egyedülálló módszert hozott létre. Az aerob mozgáscsoportba tartozik, vagyis jó sok kalóriát el lehet égetni a segítségével. Aki már egy ideje űzi, annak egész biztosan pozitív véleménye van. Érdemes lehet mindenképpen megpróbálni, mert veszíteni nem lehet vele. Erőt, kitartást, valamint kondíciót könnyedén lehet általa szerezni.