A Daiwa versenyláda optimális az apróbb eszközök tárolására

, , A Daiwa versenyláda optimális az apróbb eszközök tárolására bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A horgászfelszerelés alapdarabjai a botok, a csalik és a hasonló kellékek, de szükség lehet sok másra is. Egy modern horgász láda beszerzésével megoldható az apróbb elemek kényelmes, szelektált és biztos tárolása, valamint hordozása. A centrumzoo.hu webáruházban mindent megtalál az érdeklődő, amire csak a horgászat és a kempingezés során szükség lehet, így számos horgász láda is található itt, olyan elismert gyártóktól, mint amilyen a Stool Tip, a Plano, a Carp Zoom, a Cormoran, a Zebco, a Delphin, a Nevis, a Water Queen és a Meiho.

Ezek különféle kialakításúak és méretűek, a közös jellemzőjük, hogy mindegyik erős, strapabíró és vízálló alapanyagból készült, rendelkezik a hordozáshoz nélkülözhetetlen fogantyúkkal. A belső kialakításuk is hasonló, rengeteg kisebb-nagyobb tálcával, szervezővel vagy fiókkal vannak felszerelve. Ezekben a horgász láda modellekben külön-külön, jól láthatóan elkülöníthetőek az eltérő, kisméretű kellékek, a horgok, a csalik, az úszók és még sok minden más, ami kell. Egyes horgász láda típusok tartalmaznak lábakat is, annak érdekében, hogy bármilyen, akár lejtős terepen is stabilan elhelyezhetőek legyenek, továbbá, némelyik akár ülőalkalmatosságként is használható, háttámlával vagy anélkül.

A Daiwa versenyláda a hétköznapi horgászatban is jó szolgálatot tesz

A horgászládák terén számos minőségi darab található napjainkban a kereskedelmi kínálatban. A japán gyártmányú Daiwa versenyláda kiemelkedik ezek közül, minőségben és tartósság, praktikusság tekintetében is kiváló paraméterekkel büszkélkedhet. A versenyláda elnevezés nem azt jelenti, hogy ez a praktikus doboz kizárólag horgászversenyeken tesz jó szolgálatot, hiszen a hétköznapi horgászat során is kiválóan használható, mivel minden megvan benne, ami szükséges a kényelmes halfogáshoz. A Daiwa versenyláda lábakkal van ellátva. Ez azért jó, mert nemcsak egyenletes talajon helyezhető el biztonságosan, hanem a lejtős vízpartokon is. Érdemes olyan modellt választani, ami el van látva sártalpakkal, így a nedves talajon sem fog besüppedni. A Daiwa versenyláda modellek, akárcsak az összes többi típus, használhatóak ülőfelületként is, háttámla nélkül vagy azzal. A láda ülőfelületének elején található bottartó leginkább a rakós botos horgászoknak jelent hatalmas segítséget, mert ide könnyedén be lehet támasztani. A Daiwa versenyláda, az állítható lábaknak köszönhetően, beállítható az adott személynek leginkább megfelelő ülőmagasságra, hogy az ülőpozíció a lehető legkényelmesebb legyen.

A süllőző botnak feszesnek és gyorsnak kell lennie

A horgászathoz szükséges mindenféle fajtájú botok szintén beszerezhetőek a webshopban. A süllőző bot termékkategóriában is igen széles a választék, mindenki szavatoltan meg fogja találni a számítását, legyen szó kezdő hobbihorgászról vagy valakiről, aki versenyszerűen is űzi ezt az egyre inkább népszerű sportot. A süllőző bot ára változatos, de nem ajánlott a legkevesebbe kerülőt beszerezni, hiszen ezek a botok csak alkalmankénti horgászathoz javasoltak, mivel gyengébb a konstrukciójuk és így a teherbírásuk is kisebb.

A bot árát sok paraméter befolyásolja, mint amilyen a blank minősége, a nyél és a díszítőelemek mívessége, a gyűrűk milyensége és még sok minden más. A süllőfogás kihívások elé állítja a halat kifogni szándékozót, hiszen ennek a halfajtának kimondottan csontos a szája, ezért a süllőző bot esetében elengedhetetlen, hogy az betonkemény pálca legyen. A gyorsaság is mérvadó, a süllőnél ugyanis igen gyorsan kell kiemelni a halat, ami bizony nagyon erősen tud harcolni a kifogás ellen. A süllőző bot, amint az előző információk alapján is világosan látszik, gyors és feszes kell legyen, az optimális halfogás céljából, továbbá javasolt a karbonból készült darabok beszerzése, mivel ebből az anyagból könnyű példányok készülnek.

A süllőző bot fajtáiról röviden és tömören

A süllő kifogásához szükséges botok akkor teljesítenek optimálisan, amennyiben feszesek és gyorsak. A süllőző bot fajtái mindegyikére érvényes ez a megállapítás, de azért akad közöttük néhány különbség is. Az erős, teleszkópos karbon botokra jellemző a kiváló ár-érték arány, minden gyártónál, de leginkább a Delphin elnevezésű cégnél jellemző ez a tény. A bot gyártásakor, a vállalat a hangsúlyt arra fektette, hogy az anyagok megfontolt kiválasztásával olyan pálcát állítson elő, ami meg tud birkózni a mindennapi használattal.

A süllőző bot fajtái terén, a revolver nyeles multis botok szintén igen népszerűek, mivel ezek rendkívül érzékenyek, gyors a spiccakciójuk, a testük pedig magas minőségű karbonból készült. A bottest amellett, hogy gyors akciójú, élvezetessé teszi magát a fárasztást is. Több gyűrűvel van ellátva, mint a hagyományos pergető botok. A klasszikus pergetők a süllőző bot fajtáinak a harmadik változata, ennek a jellegzetessége a praktikusság és az alacsony önsúly, ám az igazán méretes, agresszív ragadozó halak kifogására is alkalmas. A süllőző bot fajtái eltérőek, de valójában mindegyikkel sikeres lehet ezen halnak a kifogása.