A kerti bútor házilag is kivitelezhető projekt

, , A kerti bútor házilag is kivitelezhető projekt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A nyári hónapok során egyszerűen öröm időt tölteni a kertben, ahol átadhatjuk magunkat a természetnek és felfrissülhetünk. Bár, amikor nagyon meleg van, akkor jobban tesszük, ha kicsit a hűvösre húzódunk, de napnyugta felé, amikor hűl valamennyit a levegő, akkor az udvar közepén időzhetünk. A kerti bútor házilag történő elkészítése egyre népszerűbb tevékenység. Ehhez nincs szükség sok mindenre, csak megfelelő ihletre, néhány alapszerszámra, na és persze kiváló alapanyagra.

A raklapokból épített ilyen jellegű bútorok méltán kedveltek, de régi gerenda és teljes rönkök is felhasználhatóak erre a célra. Akár kombinálni is lehet az összetevőket. Amire mindig fontos figyelni a kerti bútor házilag való kialakításánál az alapos csiszolás és felületkezelés, mert az időjárás és bizonyos élőlények örömmel támadják meg, de ezek ellen lehet védekezni.

Miként vegye kezdetét a kutyaház készítés?

Az udvaron gyakran nemcsak mi tartózkodunk, hanem a házi kedvencünk is. Amikor egy nagyobb termetű ebről van szó, akinek nincs helye a lakáson belül, akkor a kutyaház készítés kihagyhatatlan feladat. Természetesen vásárolhatunk előre gyártott otthont a négylábú családtagunknak, de ugyanúgy összeállíthatjuk mi magunk is.

Ehhez fontos a minőségi alapanyag, ami jó, ha inkább fa, mert a beton és tégla nyáron felforrósodik, télen pedig nagyon hideg. Néhány szál deszkával, de OSB lapokkal is dolgozhatunk. A tartóvázat 5×5 cm átmérőjű stafniból képezhetjük ki hatékonyan. A kutyaház készítés örömteli feladat, amivel valódi boldogságot okozhatunk a bundás barátunknak.

Sok helyet megtakarít a konyhai fali tároló

Azok, akik szeretnek főzni, sütni, jól tudják, hogy mennyire fontos a különféle alapanyagok és eszközök könnyed elérése. Erre csak úgy van lehetőség, ha sikerül igényesen berendezni a helyiséget. Itt merül fel a konyhai fali tároló kiemelkedően lényeges szerepe. Ez többnyire nem tipikus tartozék, de utólag felszerelhető a kulcsfontosságú pontokra. Mindig figyelembe kell venni a beltér már meglévő kialakítását és ahhoz idomulni.

Régi akasztókból, fogasból, polcból is készíthető ilyen tárhely, de a mágnesfesték is szóba jöhet ebből a szempontból. A konyhai fali tároló raklapból és OSB lapokból tökéletesen kiképezhetőek, így mindig ott lesz minden kéz alatt, amire csak igény merülne fel.

Merüljünk el a csináld magad ötletekben!

A csináld magad barkácsmegoldások hihetetlen népszerűsége tettek szert az elmúlt években. Rengeteg cikk és videó jelent meg a témában, aminek segítségével még az igazán kezdők is kiváló munkát végezhetnek. Jóformán már nincs olyan megoldás, amire ne létezne valamilyen házi praktika. A bútorkészítéstől kezdve, a medence kialakításán át, egészen a konyha, fürdőszoba csempézéséig, minden megtanulható az internet segítségével. Nincs más dolgunk, mint lemásolni a látottakat és utána gyönyörködhetünk a végeredményben.

Természetesen az alapos tervezést és a megfelelő eszközök, alapanyagok beszerzését ne mellőzzük a csináld magad műveletek során! A kezdeti lelkesedés valódi hobbivá nőheti ki magát, amiből akár még egy külön szakma és megélhetés válhat, ha annyira magával ragad bennünket az alkotás vágya.