A facsavar széleskörűen felhasználható

, , A facsavar széleskörűen felhasználható bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ez az apró, ám rendkívül hasznos eszköz nagyon sok helyzetben megkönnyíti a munkavégzést. A facsavar olyan mechanikai rögzítőelem, ami két anyagot köt össze. A feje lehet lapos, hengeres, hexagonális vagy kör alakú.

A szárának a hossza és átmérője szintén változó, így mindenki az adott felhasználási célnak megfelelően választhat. A szárán futó spirális bordázatot menetnek nevezik. Az építőiparban nélkülözhetetlen, hiszen a falak, a padlók, a tetők, a kerítések, a létrák és az építőelemek rögzítésére használják. Ezeken kívül, a facsavar az autóiparban és a háztartási eszközök javításában is óriási segítséget nyújthat. A lapos típus egyenletesen rásimul a felületre, ami azt jelenti, hogy szinte észrevehetetlen.

A hatoldalú, más néven hexagonális variációt kulccsal lehet meghúzni. Az otthoni barkácsolás során szintén hasznos lehet. Rugalmas és egyszerű megoldást kínál különféle projektek megvalósításához, például polcok, asztalok és különböző kerti kiegészítők építéséhez. A facsavar nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem.