Nem ördöngösség a papagájtartás

, , Nem ördöngösség a papagájtartás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Amikor kisállatról beszélünk, akkor általában, megszokott módon a kutya és macska jut eszünkbe legelőször. Egyre népszerűbb ezen kedvencek mellett a papagájtartás is, mint hobbi. A csodálatos külsővel rendelkező madarak nagyon barátságosak lehetnek és sok pozitív élményt nyújthatnak a gazdáiknak. Bár el kell mondani, hogy olykor kicsit lármásak ezek a fajták, de ennek ellenére gyorsan az ember szívéhez nőnek.

Sajnos nincs mindig lehetőség arra, hogy folyamatosan foglalkozzunk a tollasokkal, így a papagájtartás esetén érdemes társaságot biztosítani a kis barátunknak. A madarak is társas lények, akárcsak az ember. A papagájok remekül elvannak a hasonló méretű barátokkal, még akkor is, ha nem feltétlenül ugyanazon fajba tartoznak.

Amennyiben vannak méretbeli különbségek, akkor a papagájtartás során megéri elválasztani, az esetleges sérülések megelőzése érdekében. További hasznos tippeket találunk az arapapagaj.hu weboldalon, ahol megismerkedhetünk közelebbről a papagájtartás rejtelmeivel és megtalálhatjuk a számunkra ideális barátot.