Milyen sebfertőtlenítő mellett érdemes dönteni?

, , Milyen sebfertőtlenítő mellett érdemes dönteni? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A különféle sebek fertőtlenítésére számos szer használható. Talán a legelterjedtebb sebfertőtlenítő az alkohol, amelyik csakis 70 százaléknál magasabb koncentrációban garantálja a várt hatást. Nagy hátránya, hogy a sebhez érve meglehetősen nagy fájdalmat tud okozni, illetve roncsolja a szöveteket.

Ott van még a hidrogén-peroxid. A 6%-os oldatát súlyosabb sebeknél vagy fekélyeknél alkalmazzák. Kisebb sebekre nyugodta használható a maximum 2 százalékos változata. Negatívuma, hogy elősegíti a hegképződést és lassítja a sebgyógyulást. Elterjedt a jód is, mint sebfertőtlenítő, azonban manapság a jódtinktúrát nem forgalmazzák, ugyanis a sebbe semmiképp sem kerülhet.

Használatakor egyből érezni lehet, hogy csíp. Napjainkban sokan döntenek a jodofór komplexek mellett, amik a kémiai elem előnyeit biztosítják a hátrányok nélkül. A listáról nem hiányozhat a csak nagyon kevésszer alkalmazott konyhasó. Mivel erőteljesen szárító hatású, ezért elvonja a vizet sejtekből és a baktériumoktól, amelyek bizonyos sókoncentráció fölött elpusztulnak.

Az alkohollal ellentétben azonban csak kis mértékben károsítja a sejteket. Csakis akkor tanácsos bevetni, ha semmilyen más fertőtlenítőszer használatára nincs lehetőség. Manapság kedvelt az Asept spray, ami baktériumölő és gombaölő hatásával vágások, horzsolások, kisebb sebek kezelésére alkalmas.

Mire jó az antibakteriális törlőkendő?

A különféle fertőtlenítő szerek és sebtisztító sprayk, oldatok mellett, a különféle kendők, tapaszok is kedveltek. Egy nedves antibakteriális törlőkendő a kéz, bőr és egyéb felületek tisztítására tökéletesen beválik. A legtöbbjüket még gyermekek is nyugodtan használhatják. Ha kirándulásra, túrára megy az ember, jól teszi, ha egy csomagot magával visz, hiszen sohasem lehet tudni, mikor lesz szükség erre.

A széles körben alkalmazható eszköz- és felületfertőtlenítő törlőkendő egyszerre tudja tisztítani és fertőtleníteni a kívánt területeket. Az antibakteriális törlőkendő alkalmazásával meggátolható a baktériumok elszaporodása, így a fertőzés időben megállítható. A termék ideális lehet közintézményekben, háztartásokban és egészségügyi helyeken.