Miért éri meg a szolgáltatás alapú egészségbiztosítás?

, , Miért éri meg a szolgáltatás alapú egészségbiztosítás? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az egészség a legnagyobb érték. Tény azonban, hogy legtöbben csak akkor vesszük ezt észre, ha valamilyen egészségügyi problémával szembesülünk. A szakrendelőkben, kórházi vizsgálatok előtt hosszas sorokkal találhatjuk szembe magunkat, pedig betegség esetén ez az, amire biztosan nincsen szükségünk. Megértésre, emberközeli hozzáállásra, maximális szakértelemre, és időpontok tekintetében is kiszámíthatóságra van szükségünk. Nem véletlen, hogy egyre többen érdeklődnek a magán egészségbiztosítás iránt, amely magas színvonalon biztosítja az ellátást szükség esetén.

Vannak olyan weboldalak (mint például az eletbiztositas.com), ahol minden szükséges információt elolvashat a szolgáltatás alapú egészségbiztosításokról. A hálapénz vagy az éppen nélküle kapott szolgáltatás sok kérdést felvet a páciensekben. A magán egészségbiztosítás egyik hatalmas előnye, hogy többé nem kell azon aggódni, vajon milyen színvonalú szolgáltatásban lehet részünk. Többféle biztosító is kínálja csomagjait, melyek a család minden tagja számára a kívánt minőségű ellátást biztosíthatják.

A legtöbbekben felmerül a kérdés, hogy mégis mennyire mélyen kell a zsebbe nyúlni ahhoz, hogy a magán egészségügy minden előnyét élvezhessék. Az árak rendszerint több tényező függvényeként alakulnak. Az általános egészségi állapot és az életkor döntő tényezőnek számítanak, de nem mindegy az életmód és a foglalkozás sem. Több biztosítónál kedvezményeket kaphatunk csoportos biztosítás esetén, tehát ha például az egész család részére egészségbiztosítást kötünk.

A szolgáltatás alapú egészségbiztosítás azt a fajta megbízhatóságot adja, amire oly nagy szükség van az egészség védelmével, megőrzésével, és szükség esetén helyreállításával kapcsolatban. Sokan megtapasztaljuk a TB alapú ellátások során, hogy az emberközeli hozzáállás csorbát szenved. A szakembereknek gyakran nincs idejük arra, hogy minden részletről kikérdezzenek, pedig a megbízható diagnózis felállításakor ez nélkülözhetetlen. Ha betegségről van szó, akkor nem csak a kifogástalan szakmai hozzáállás a nélkülözhetetlen, hanem az is, hogy emberként ne érezzük kiszolgáltatottnak magunkat. A hagyományos ellátás keretein belül sajnos ez szinte magától értetődő jelenség, holott nem kellene annak lennie. A magán egészségügy keretein belül emberközpontú ellátásban lehet része, ami már alapvetően megnyugtató, pláne akkor, ha nem csak szűrővizsgálatokról, hanem az egészség helyreállításáról is szó van.