Mára szinte népbetegség lett az érszűkület

, , Mára szinte népbetegség lett az érszűkület bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A láb artériáinak betegsége nagyon gyakori, és a 65 év feletti lakosság 20%-át érinti. Amikor az erek beszűkülnek vagy elzáródnak a zsírlerakódásoktól, a lábak és a lábfejek vérkeringése akadályozottá válik. A csökkent véráramlás fájdalmat, zsibbadást és görcsöket okozhat.

Sok embernek lehetnek tünetei, de nem ismerik fel, hogy az érszűkület az, ami a jelenség mögött áll. Ha az elzáródás súlyos, szövetelhalást vagy üszkösödést okozhat, ami az érintett végtagok amputálásához vezethet. Ha rövid séta után görcsöket tapasztal a combban vagy a vádliban, az egy jel arra, hogy érszűkülete van.

A betegség az egész testet érinti. Az érszűkületben szenvedők háromszor nagyobb valószínűséggel halnak meg szívrohamban és agyvérzésben, mint akiknél nem diagnosztizálták ezt a rendellenességet.

A lassú vagy elakadt véráramlás vérrögöket is okozhat, ami növelheti a fertőzések kockázatát. Magyarországon minden harmadik 50 év feletti cukorbetegségben szenvedő emberből egynek érszűkülete van, amit ha nem kezelnek időben, komolyabb problémákat is okozhat.

A mofetta kezelés jótékony hatása

A szén-dioxid fürdő, bár meglehetősen új kezelési módszer, már számos pozitív véleményt kapott. A mofetta kezelés képes serkenteni az anyagcserét. Az emberi bőrön való áthaladás pillanatában az érhálózat tágulását okozza, felgyorsítja az új erek kialakulását a sérült szövetekben.

A mofetta kezelés azért népszerű, mert a CO2 azon képességein alapul, hogy serkenti az anyagcserét, lassítja az öregedési folyamatot, kitágítja az ereket és javítja a szövetek vérkeringését. A folyamat teljesen fájdalommentes, de a hatás elképesztő és minden lehetséges elvárást felülmúl.

A mofetta kezelés igénybevételének szükségességére utaló jelek közé tartoznak a visszeres vénák, a cukorbetegség, az alsó végtagok ereinek károsodása, a perifériás keringési zavarok, a diabéteszes láb szindróma, a koszorúér betegség és az érelmeszesedés.

Ha a mofetta kezelés szervezetre gyakorolt előnyeiről beszélünk, akkor a hatás szinte összehasonlíthatatlan más terápiás módszerekkel. A betegek kizárólag pozitív eredményeket tapasztalnak az eljárás elvégzése után.