Használjon hajdinalisztet a sütéshez!

, , Használjon hajdinalisztet a sütéshez! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A lisztérzékenység a statisztikák szerint mindössze pár százalékát érinti a lakosságnak, azonban valójában többen érzékenyek valamilyen mértékben a gluténra. A hajdinaliszt nekik is remek alapanyag lehet, hiszen nem tartalmaz glutént.

A magnéziumhiány nagyon sokszor húzódik meg bizonyos problémák hátterében, a krónikus stressz, fáradtság és szorongás oka is lehet ennek a hiánya. Általában szintetikus készítményekkel próbáljuk meg pótolni. A hajdinaliszt kiváló magnéziumforrás, így érdemes kipróbálni ezt a természetes megoldást is.

A magas magnéziumtartalom mellett, magas a flavonoid és az antioxidáns tartalma is. Az inzulinrezisztencia kordában tartásában is nagy szerepe van, hiszen hozzájárul a vércukorszint megfelelő szinten tartásához.

Bár a hajdinaliszt nagyon sok pozitív hatást gyakorol az egészségre, nemcsak emiatt ajánlott a fogyasztása. Az ételeknek finom, friss, diós ízt ad. Az interneten számos kiváló, könnyen elkészíthető hajdina recept található. Ízletes palacsinta, kása, sütemény, torta vagy egyéb tésztaféleség készíthető belőle.