A-vitaminnal az öregedés korai jelei ellen

, , A-vitaminnal az öregedés korai jelei ellen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mint a test legnagyobb szerve, a bőr sokat elárulhat az egészségi állapotról, mind belsőleg, mind külsőleg. Emellett gyorsan reagál és alkalmazkodik a viselkedésünkhöz, így ha nem eszünk rendesen, nem alszunk jól, nem vagyunk megfelelően hidratáltak vagy nem használunk megfelelő kozmetikumokat, a bőrünk minden bizonnyal elsőként fogja ezt tudatni velünk.

Bár számos makro- – és mikrotápanyag van, amelyek kritikus szerepet játszanak a bőr egészségében és működésében, a ragyogó, rugalmas bőrhöz kétségkívül elengedhetetlen az A-vitamin. Az erős antioxidánsként besorolt A-vitamin olyan alapvető tápanyag, ami számos testi funkcióban játszik fontos szerepet, többek között a bőr és a szem egészségének, valamint az immunrendszer működésének támogatásában.

Ha a ragyogó bőrről van szó, az A-vitamin körülbelül annyira lényeges, mint a C-vitamin, mivel bizonyítottan küzd a szabadgyökök okozta károk ellen, elősegíti az egészséges új bőrsejtek növekedését és ezt követően kitűnően támogatja a bőr erősségét.