A Csiszta gyógyfürdő nagy előnye a földrajzi elhelyezkedés

, , A Csiszta gyógyfürdő nagy előnye a földrajzi elhelyezkedés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Buzsák közigazgatási kerülethez tartozó fürdőben egész évben lehetőség van a pihenésre. A Csiszta gyógyfürdő, ami Magyarország legkisebb termálfürdője, romantikus, csendes környezetben található, mindössze 7 km-re a Balaton déli partjától, a híres fonyòdi üdülőhely területén. Vizét a Hévízen található termálforráshoz hasonlítják.

Azonban a kis fürdő hangulatának semmi köze sincs a kifinomult fürdővárosban uralkodó légkörhöz. Ennek ellenére a Csiszta gyógyfürdőnek számos hűséges látogatója van külföldről és belföldről egyaránt, így május és október között évente több mint 20 000 látogató érkezik ide.

A csisztapusztai víz pozitív egészségtani tulajdonságait egy, az 1950-es években vezetett olajfúrás során fedezték fel. Viszont akkoriban a pénzügyi eszközök nélküli kis közösség még csak egy egyszerű fürdő megépítését engedhette meg magának.

Az ásványi anyagokban gazdag gyógyvíz, amely öt medencében is elérhető, 700 m-es mélységből tör fel, és nagy kedvenc a hazai és külföldi látogatók által ismert és szeretett magyar gyógyvizek között. Ez az egyik legfőbb oka annak, hogy a Csiszta gyógyfürdőt nemrégiben szinte teljesen átalakították.

A felújítási munkálatok során szauna is került a létesítménybe. A 42 °C-os, hidrogén karbonát és kéntartalmú víz sok betegségnél bír enyhítő hatással. A Csiszta gyógyfürdő mellett, egy kemping is megtalálható, valamint étterem, fodrászatok, masszázsszalonok és egyéb szolgáltatások is állnak a pihenni vágyók rendelkezésére. Ezért mindenképp érdemes egy esélyt adni a helynek.