Válassza a minőséget: Rehau ablak

, , Válassza a minőséget: Rehau ablak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A minőségi nyílászáró kiválasztása igen lényeges fázis egy-egy építkezésnél, hiszen nemcsak véd, de még a megtakarításban is segít. Hallott már a Rehau ablak nyújtotta előnyökről? Elég csak annyit mondani, hogy német gyártmány, így máris lehet következtetni a minőségre. Ha ez még nem győzte meg, akkor ott a 7 év garancia és a megannyi teszteredmény, amely alapján kiderült, hogy a profilok megfelelnek a terhelési, energetikai és környezetvédelmi előírásoknak, tehát minősítettek.

De mit is jelentenek mindezek hétköznapi nyelven? A Rehau ablakok egyik legjobb tulajdonsága, hogy nagyon jól szigetel, így sem a meleget, sem a hideget nem engedi ki vagy be. Ezzel pedig jelentős megtakarítás érhető el, hiszen köztudott, hogy a magas számlák egyik fő oka, hogy a nyílászárók nem szigetelnek megfelelően, így akár 30-40%-al is megemelkedhet a fizetendő összeg, ami már egy igen jelentős összegnek számít. A Rehau ablakok ezen kívül a külső zajokat sem engedik a lakásba, így nyugodtan élvezheti az otthon töltött perceket.

Ha az ablakot már kiválasztotta, akkor következhet a műanyag bejárati ajtó beszerelése, ami szintén igen fontos eldöntendő kérdés. A legjobb megoldás a méretre gyártása, noha kicsit költségesebb, mint a szabvány darabok, de hosszútávon sokkal kifizetődőbb. Ennek oka pedig az, hogy az egyes típusok szerelésénél túl sok tömítőanyagot kell alkalmazni a nyílászáró és a fal között, ami a téli-nyári hőhatások következtében hamar tönkremehet.

Ez nemcsak ahhoz vezet, hogy elkezd mozogni és nehezen lesz nyitható, zárható, de nyilvánvalóan a szigetelő funkcióját is elveszíti. A műanyag bejárati ajtó beszerelése is legalább annyira fontos, mint a megfelelő darab kiválasztása. Amennyiben biztosra szeretne menni, mindenképpen olyan vállalkozót keressen, akinek már jócskán van tapasztalata. Az is fontos, hogy a szakemberek a műanyag bejárati ajtó beszerelése után is a rendelkezésére álljanak, bármi probléma adódna, így nézze meg azt is, hogy melyik mennyi garanciát vállal az elvégzett munkára!