Öntözéstechnika Makó: irányelvek és valós helyzetek

, , Öntözéstechnika Makó: irányelvek és valós helyzetek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az öntözőrendszerek telepítési és tervezési irányelvei igazán sokfélék lehetnek, és ezeket többnyire követik is a kertészek, de leginkább mégis a valós helyzetek diktálják a megoldások kiválasztását. A szakmailag helyes öntözéstechnika Makó területén egyet jelent a tökéletesen működő locsolórendszerrel, a szép és ápolt kerttel, illetve a tulajdonos elégedettségével, aki a lehető legkevesebb erőfeszítést kell tanúsítsa a kert gondozását illetően, hiszen minden automatikusan történik.

Annak érdekében, hogy az öntözéstechnika Makó településén valóban hibátlan legyen, az építőmesternek bizonyos dolgokra szükséges odafigyelni. Például eltérő öntözési fajtákat nem szabad vegyíteni. Egy öntözési zónán nem szabad bevetni szórófejeket és csepegtetőket.

Más működési elvű szórófejeket sem alkalmazhat a szaki vegyesen, egy öntözési zónán belül. Érthető is ez, hiszen a spray szórófejek és a rotoros szórófejek vízleadása annyira eltérő, hogy míg az egyik terület jól vagy túl lenne öntözve, addig a másik nem kapna elég folyadékot. A kiváló öntözéstechnika Makó városában arról is ismeretes, hogy az öntözés szórófejtől szórófejig történik. Ennek köszönhető a legegyenletesebb öntözés, vízelosztás.

Öntözőrendszer Debrecen: a legtöbbet emlegetett tévhitek

Bármennyire is jók az automata locsolórendszerek és bárhogyan is bizonyítják a kifogástalan jellegüket, a mai napig élnek bizonyos tévhitek. Az egyik ilyen, hogy télen az öntözőrendszer Debrecen városában nem telepíthető. A legtöbb szakértő télen is dolgozik, de csakis abban az esetben, ha nem fagyos a föld, illetve a földet nem takarja hó. Ebben a két szituációban a munkát el kell napolni.

Egy másik tévhit, amiről a mai napig sokan így vélekednek, hogy az öntözőrendszer Debrecen településén bizony hamar elromlik. Nyilván a legjobb rendszer is meghibásodhat. Igaz ez bármilyen berendezésre, hiszen mégiscsak ember szerelte és alkotta eszközökről van szó. Azonban a meghibásodások szinte minden alkalommal két dologra vezethetők vissza: szakértelem hiányára az öntöző telepítésénél és az öntözőrendszer helytelen karbantartására. Ezért kell egy szakértőre bízni a munkát.