Mentorálás profik segítségével

, , Mentorálás profik segítségével bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A sikeres kommunikáció, stresszkezelés olykor akadályokba ütközik. Nem mindenki születik remek szónoknak, ideális vezetőnek, megértő partnernek, de a mentorálás belőlük is segíthet kihozni a legnagyobb potenciált. A mentorról tudjuk, hogy olyan személy, aki igazgatja a mentoráltja útját, segíti, tanácsokkal látja el. Az üzleti életben is kell néha egy mentor, aki előhozza azokat a pozitív dolgokat a személyből, amelyek valójában ott rejlenek benne, csak valamiért mégsem tudnak előtörni.

Gyakran az ilyen blokkok miatt nem tud egy alkalmazott, vállalkozó fejlődni. A mentorálás azonban nem egy varázspálca, amivel egy csapásra megoldódnak a problémák, hanem eszköz. Ezzel olyan területek fejleszthetőek, mint a személyiség, a konfliktuskezelés vagy a vezetői kompetencia. A mentorálás során egy képzett coach igyekszik megismerni az ügyfelet és annak vállalkozását, majd útmutatással ruházza fel a kitűzött céljai eléréséhez, a vállalkozása egyedi igényeinek kielégítéséhez. Ezzel a célok, a lehetőségek és a megoldások sokkal egyértelműbbé válnak. Szinte minden vállalkozás ütközik időnként bizonyos akadályokba. A vállalkozásfejlesztés nem minden esetben azt jelenti, hogy még több pénzt teszünk egy cégbe, hanem azt, hogy az erőforrásainkat, a kompetenciáinkat sokkal célirányosabban kamatoztatjuk. Természetesen ez nem mindig valósul meg külső segítség nélkül.

A tapasztalt üzleti coach-csal való együttműködés azonban ideális eszköz a jelentős és progresszív eredmények eléréséhez. A Horizont Mentoring hatékony megoldásokat kínál a vállalkozásfejlesztés területén is. A cég szakemberei olyan szolgáltatásokkal várják az ügyfeleiket, mint a coaching, személyiségfejlesztés, valamint trainingeket is szervez nekik. A sikeres vállalkozás kulcsa nem csupán a gazdasági jártasságban rejlik. A vállalkozásfejlesztés ugyanis nemcsak adatokon múlik, hanem azon is, hogy miként látnak minket az alkalmazottaink, partnereink, milyen kisugárzással rendelkezünk és az álláspontjainkat, céljainkat milyen módon tudjuk kommunikálni.