Különleges whisky érdekes ízekben

, , Különleges whisky érdekes ízekben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A legtöbb alkoholos italt mindig fatartályokban érlelik. Van, amelyiket fehér tölgyből készült hordóban. A különleges whisky is ebbe a kategóriába tartozik. Az egyes országokban előállított italok megkülönböztető jellegűek az előállítási mód, a gabonaszemek fajtája és jellege, valamint a felhasznált víz minősége miatt.

Van olyan különleges whisky, amit nem kevernek vagy csak az azonos desztillációs periódusból és lepárlóból származó alkohollal kevernek össze. A kevertek közé tartoznak a különböző lepárlók által és változatos időszakokban készült hasonló termékek keverékei (skót italok), valamint a semleges whiskyk, amik nem rendelkeznek jellegzetes ízjellemzőkkel. Kis mennyiségben más ízesítő anyagok, például gyümölcslevek is beletehetőek a keverékekbe.

A kormányok előírhatják, hogy bizonyos különleges whiskyket meghatározott ideig felügyeletük alatt érleljenek. A skót változat kissé könnyű testű, jellegzetes füstös maláta ízzel. Elsősorban árpából készül, amit malátáznak, majd tőzegtűzön hevítenek, aminek olajos, fanyar füstje egyedi ízt ad.