A svéd gyömbéres keksz a család kedvence lesz

, , A svéd gyömbéres keksz a család kedvence lesz bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy igazi ünnepi sütemény, amit kicsik is nagyok előszeretettel fogyasztanak. A svéd gyömbéres keksz rövid idő alatt elkészíthető. Tökéletes vendégváró édesség. Nemcsak az íze, hanem az illata is nagyon különleges. Légmentesen becsomagolva hosszú ideig eltartható, a gyermekek nagy örömére. Első ránézésre olyan, mint a mézes keksz, ezért sokan összetévesztik vele. Az ünnepek alkalmával a családtagok meglepik egymást egy kis aprósággal. A saját készítésű ajándékoknak óriási eszmei értékük van. Miért ne lehetne a svéd gyömbéres keksz díszdobozba becsomagolva az egyik meglepetés?

Ha a megajándékozott személy kibontja a csomagot, akkor biztos lehet abban, hogy örömet fog látni az arcán. Értékelni fogja azt, hogy mennyit fáradozott, amíg elkészítette. Érdekességként meg kell említeni, hogy Svédországban nemcsak azt asztalokra kerül, hanem dekorálásra is használják az emberek. A svéd gyömbéres keksz sütése kiváló családi program lehet.

Bevonhatja gyermekeit az előkészületekbe is, hogy kikapcsolódjanak és élvezzék a közös munkát. Mielőtt belevág a dologba, szerezze be az összes hozzávalót! A svéd gyömbéres keksz recept részletesen leírja az arányokat. Amennyiben több adagot szeretne készíteni, akkor a mennyiségeket megfelelő mértékben kell növelni. Első lépésként a lisztet, a sütőport, a gyömbért, a szódabikarbónát, a választott fűszerkeveréket, a kristály- és a vaníliás cukrot kell összekeverni. Ezután a vajat kell belemorzsolni, aminek a következtében homokszerű lesz az állaga. Ha ezeket a teendőket elvégezte, akkor adja hozzá a mézet.

A svéd gyömbéres keksz recept a kezdőknek sem okoz fejtörést. Az összetevőket össze kell gyúrni, hogy egy keményebb masszát kapjon. Körülbelül 2 cm-es gombócokat kell formázni, amelyeket célszerű sütőpapírral bélelt tepsire rakni. Fontos, hogy legalább 3-4 cm legyen a gombócok között, mivel sütés közben azok megnőnek. Amennyiben telerakta a tepsit, nyomkodja meg a golyókat a tenyerével vagy egy pohár aljával, hogy korong formájuk legyen. Ezen gyömbéres keksz recept elkészítése után biztosan elégedett lesz.