Új életet ad a régi tárgyainknak a dekupázs technika

, , Új életet ad a régi tárgyainknak a dekupázs technika bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ez olyan technika, amit sokan az otthonuk díszítésére használnak, mert rengeteg lehetőséget hagy a művésznek. A dekupázs ragasztó segítségével sok egyedi dekoráció készíthető. A fent említett technikával nem kell különösebb művészi készség ahhoz, hogy apró műalkotásokat hozzunk létre, ami új hobbivá válhat. A módszer használata során dekupázs ragasztó alkalmazásával mintákat ragasztanak előre előkészített felületekre. A minták papírból kerülnek előállításra.

Ezek készülhetnek külön erre a célra szánt készletekből, kizárólag erre a célra tervezett papírlapokból, de papírszalvétákból is származhatnak. A kivágott sablont miután a felületre ragasztottuk, több réteg lakkal kell bevonni. A minták számos különböző anyagra, fára, üvegre, fémre, szövetre, műanyagra és kerámiára is alkalmazhatóak.

A dekupázs technika nagyon sokoldalú. Maga a decoupage szó a francia nyelvből származik és egyszerűen azt jelenti, hogy kivágni. Így a dekupázs technika neve valójában a folyamat teljes lényegét rejti. Ezzel a kézműves módszerrel díszíthetünk régi bútorokat és sikeresen felfrissíthetünk számos tárgyat, például edényeket, burkolatokat, vázákat, palackokat.

Manapság már sokféle tárgyat készítenek, amelyeket díszítésre terveztek. A választék nagyon széles, így bárki valami érdekeset és eredetit készíthet belőlük. A dekupázs technika révén, ékszereket, papírmasé figurákat, dobozokat, pohártartókat, tálcákat, fából készült, zárható ékszeresdobozokat, kerámiaedényeket, üvegpalackokat, de akár lámpaernyőket is lehet dekorálni.