Mit kell tudni a szilikon olajról?

, , Mit kell tudni a szilikon olajról? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bizonyos helyzetekben csakis olyan anyagokkal lehet boldogulni, amik például remek vízlepergető hatással bírnak. Ezzel a tulajdonsággal rendelkezik a szilikon olaj is. A kivételes összetevőkre épülő anyag ezen adottságának és egyéb jellemvonásainak hála, rengeteg helyen használható. Nem szabad elfelejteni, hogy nem csupán a forgó és a mozgó alkatrészek kenésére alkalmas.

A szilikon olaj bizony a műanyag és gumi felületek felújításában is jeleskedik. A víztaszító tulajdonságának köszönhetően, a konyhában és fürdőszobában sok eszköznél bevethető. Sőt, kevesen tudják, de bizonyos fajtákat még a műkövek felületére is fel lehet vinni, ahol garantálja azok fagytalanítását.

A szilikon olaj ezen képessége miatt, különféle tégla és kő felületek impregnálása kapcsán gyakran használatos. A jelentős hőállóságának köszönhetően, extrém körülmények között is alkalmazható. A szilikon olaj használatakor nem szabad megfeledkezni a magas lobbánási hőmérsékletről, amihez hozzátartozik az alacsony felületi feszültsége is. Ebből a kettőből adódóan a felületi aktivitása kiemelkedő jellemzőket mutat.