Mire kell figyelni a fogimplantátum beültetés után?

, , Mire kell figyelni a fogimplantátum beültetés után? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A hiányzó fogak pótlására az egyik legjobb és legmodernebb megoldás az implantáció, más szóval fogbeültetés. A fejlett orvostudománynak és a jól szakképzett orvosoknak köszönhető, hogy évente sok páciens él ezzel a lehetőséggel. Több dologra is érdemes figyelni a fogászati implantátum beültetése után. Ezzel a módszerrel pótolják a hiányzó foggyökeret. A FR Dental rendelőben évek óta kitűnő szájsebészek végzik sikeresen ezeket a műtéteket. Az egyik legfontosabb előnye, hogy hosszú évekig megmaradnak, nem kell 10 évente cserélni, mert nem színeződik el, mint egyes fémkerámia koronák.

Az implantátum anyaga prémiumminőségű, amit a szervezet könnyen elfogad. Pótolni lehet egy fogat, de az egész fogsort is. A fogbeültetés előtt elvégeznek minden kötelező vizsgálatot, röntgent készítenek és felmérik a csontállomány állapotát, ami alapján az orvos eldönti, hogy szükség van-e csontpótlásra. Eltávolítják a lyukas fogat és a fogínyben maradt csonkot, majd a seb gyógyulása után kezdődhet az implantáció folyamata. A beültetett műgyökér orvosi titánból készül, ami szövetbarát.

A műtétet helyi érzéstelenítéssel végzik, teljesen fájdalommentesen. A fertőzés elkerülése érdekében, antibiotikumos kezelést írnak fel és 1 napos pihenést javasolnak. A 4 hónapos gyógyulási idő után, a fogtechnikai laborban elkészített koronát beillesztik a fogazatba. A műtét után az egyik legfontosabb dolog a megfelelő szájhigiénia fenntartása, de tilos az első 2 hétben a dohányzás és az alkohol fogyasztása is.

Mindezek betartásával a végeredmény sikeres és hosszantartó. A felmérések alapján, a beültetett műgyökér szinte kockázatmentes és eredményes. Pontos árat a vizsgálat után tudnak számítani, mivel a folyamat páciensenként változhat. Több egészségpénztárral dolgoznak együtt, így a felmerülő költségeket általuk is rendezheti. Bővebb információért látogasson el az oldalra, ahol a referenciamunkákat is megtekintheti! A beavatkozásokat nemzetközi tapasztalattal rendelkező orvosi csapat végzi, steril körülmények között.