Mire használható a selyem fonal?

, , Mire használható a selyem fonal? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tulajdonképpen a kötés és a horgolás egy szerteágazó hobbinak mondható, hiszen rengeteg különböző fajta közül kell megtalálnunk a tökéleteset a készülő ruhadarabhoz. A selyem fonal méltán nevezhető az egyik legelterjedtebb anyagnak az egész világon.

Kevesen tudják, de rendkívül minőségi matéria, amit a selyemhernyók gubójából készítenek és az egyik legerősebb természetes szál. Ez a tulajdonsága pedig megkönnyítheti a munkafolyamatot is, ugyanis kimondottan könnyű dolgozni vele. Tulajdonképpen már rendkívül sokféle árnyalatban fellelhetjük a selyem fonalat, ugyanis nagyon könnyen színezhető, illetve más szálakkal is remekül keverhető. Ami pedig a ruhadarabokat illeti, az elképesztően lágy anyagból különféle pólók és akár elegánsabb felsők is megalkothatóak.

Gyakran sál és nyakkendő is készül a minőségi selyem fonal felhasználásával. A keleti kultúrában is hatalmas, évezredekre visszanyúló hagyomány övezi az anyagot, mind a legyezők, mind pedig a kimonók megalkotásához is előszeretettel használják.