Minden, amit a szögletes serpenyőről tudni kell

, , Minden, amit a szögletes serpenyőről tudni kell bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha a serpenyő szó elhangzik, akkor általában minden ember egy kerek, nyeles konyhai eszközre asszociál. Azonban a szögletes serpenyő elegendő helyet tud biztosítani az olyan ételeknek is, amiket nagyobb darabokban kell lepirítani, esetleg megpárolni.

Gondoljunk csak bele, hogy mennyivel gyorsabban főzhetünk, ha nem kell a csirkemell szeleteket kettesével forgatni a serpenyőben.

A szögletes kialakításnak köszönhetően, akár kétszer ennyi is belefér. Érdemes az olyan darabok között válogatni, amelyek egy kicsit magasabb fallal rendelkeznek, így nemcsak húsokat tudunk benne kiválóan sütni, hanem egytál ételek elkészítésére is remekül alkalmas lehet a szögletes serpenyő.

Arra viszont számítanunk kell, hogy a tűzhelyen feltehetőleg kicsit nagyobb helyet fog elfoglalni, mint a kerek kialakítású társai, azonban általában egy ebéd elkészítéséhez elég a serpenyő és körülbelül két lábas. Természetesen, ha fedővel ellátott serpenyőt veszünk, kicsit megpárolva még finomabbak lehetnek az elkészített ételek.