Mi a teendő a szélvédő repedés után?

, , Mi a teendő a szélvédő repedés után? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Rengetegen a lehető legjobban figyelnek a kocsi külsejére, és ha valami nem tetszik szélvédővel, ajtóval, visszapillantó tükörrel vagy éppen a kerékkel, egyből szerelőhöz fordulnak. Azonban gyakran az autólámpa elkerüli a tulajdonosok figyelmét. Ez még akkor is így van, amikor szabad szemmel is jól látható, hogy eléggé matt fényszóró ékeskedik a verda elején. De mit is lehet ez ellen tenni, miben rejlik a megoldás? Sokaknak eszébe juthat, hogy azonnal új lámpa beszerzése válik szükségessé. Egyetlen szerelő, szakember sem tagadja, hogy ez biztosan jó választásnak bizonyul. Azonban az ember gyakran nem engedheti meg magának azt, hogy egy teljesen újat vesz.

Megannyi kocsitulajdonost lep meg, amikor keresgélni kezd, hogy mennyire drágák tudnak lenni a lámpák. Szerencsére a matt fényszóró gondja másképp is orvosolható. Igazán költséghatékony, gyors megoldást jelenthet a polírozás. Az eljáráshoz többféle gépre és különféle, speciális anyagokra van szükség. Ezekkel garantálható, hogy a polírozás után hosszú ideig kifogástalan, megújult állapotban szolgálják majd a lámpák a közlekedés biztonságát.

Ha azt veszi észre a tulaj, hogy túlságosan matt fényszóró van a kocsin, akkor nyugodtan lehet ezen lehetőséget választani. Ha ezt nem is mindig veszik észre az emberek, az biztos, hogy a szélvédő repedés annál inkább szembetűnő esztétikai és műszaki gond. Nem szabad elfelejteni, hogy ezen eszköz cseréje nem csupán akkor megfontolandó, amikor teljesen betört az, mert például a magasból ráesett valami vagy egy nagyobb kővel találkozott, amikor a sofőr az országúton repesztett. A szélvédő repedés után a csere akkor is elengedhetetlen lehet, amikor a hiba nem tűnik vészesnek.

A szakemberek ezt azért állítják, mert a szélvédő merevítő funkciója csökken a repedés miatt, amitől sajnos az autó egy esetleges ütközéskor nem tudja olyan mértékben megvédeni utasait, mint ahogyan azt kellene. A szélvédő repedés tehát nem egy olyan dolog, amit félvállról lehet venni. Sőt, gyakran a műszaki vizsgaállomásokon azonnal visszautasítják a gépjármű vizsgáztatását, ha erről van szó. Érdemes hát odafigyelni erre.