Mi a leghatékonyabb módszer a vállfájdalom kezeléséhez?

, , Mi a leghatékonyabb módszer a vállfájdalom kezeléséhez? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Divatos manapság a betegségek mögött különféle lelki okokat keresni. Ennek van megalapozottsága, de a mélyben megbúvó okok feltárása mellett, a már meglévő problémát is orvosolni kell. A fájdalmakra a csillapító gyógyszerek csak ideiglenes tűzoltásra jók, ugyanis mindig a fájdalom okát kell kideríteni és szakemberek segítségével orvosolni. Hazánkban manapság már egyre gyakrabban keresnek fel bennünket az emberek különféle mozgásrendszerhez kapcsolódó problémákkal. A leggyakoribbak a váll- és hátfájdalom, valamint az ülőideg gyulladásából kialakult fájdalom. A tartós vállfájdalom esetén érdemes lehet vállfájdalom elleni kezelésen gondolkozni.

A kezelés menetét egy előzetes felmérés után határozzuk meg és az a szakember kollégánk kezdi majd el, aki erre a leginkább szakavatott. Nem biztos, hogy a kezelés teljes folyamatát egyetlen ember végzi majd el, hiszen lehet, hogy közben más irányba is kitérő kell. Ezért is fogtunk össze többen gyógytornászok, mivel egy ember ritkán rendelkezik bejárattal mindenkihez.

Ez azt jelenti, hogy nincs olyan terapeuta, aki minden embernek megfelelő lenne. Ennek semmi köze a szaktudáshoz vagy az emberi empátiához, egyszerűen csak emberileg valakihez közelebb tudunk kerülni, mint máshoz. A gyógytornában ennek az a jelentősége, hogy akivel könnyebben szót tudunk érteni, aki jobban elfogad bennünket, azzal jobban együtt tudunk működni, mint azokkal, akik elzárkóznak.

Sok emberben van ellenállás a gyakorlatokkal szemben, legalábbis a kezdeti időszakban. Ezért fontos, hogy a páciensek olyanokkal dolgozzanak, akiktől jobban el tudják fogadni a útmutatásokat. A gyógytornában fontos, hogy a folyamatot végigkövessük, mert ha idő előtt megállunk, akkor nem lehet eredményt elérni.

Mi pedig garanciát vállalunk a munkánkra. Ez abban az esetben biztosított, ha minden a tervek szerint halad. A kitartás hiánya nem visz előre, a cél pedig az, hogy megerősödjön egy adott terület izomcsoportja vagy elmúljon a fájdalom. Minden munkánk megvannak a maga szabályai, így a gyógytornának is.