Költséghatékonyságból éllovas az előmetsző

, , Költséghatékonyságból éllovas az előmetsző bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szőlőtermesztés egyik kulcsfontosságú feltétele a rendszeres metszés elvégzése a vegetációs időszak előtt. Mivel a földeken bőven akad munka, ezért megesik, hogy erre kevés idő marad és nagyobb létszámú szakembert kell bevonni. A több hektáros területek lefedése és optimális megdolgozása heteket is igényelhet. Az előmetsző bevetésével ez az idő jelentősen lerövidül.

Nem kell nagy nehézségek árán küzdeni a jelentősen megnyúlt vesszőkkel és azok felaprításával, mert azt a szerkezet gyorsan elvégzi. Egy traktorra szerelhető kiegészítő berendezésről van szó, amelyik éles tárcsákkal van ellátva. Az előmetsző kétoldalról közrefogva a huzalokat és a tartórudjait épen hagyva dolgozza meg a tőkéket, azokat egy adott magasságra visszavágva.

Ilyen formában pedig kézi úton már csak minimális igazításra lesz szükség, ami kevesebb erőt és időt vesz igénybe. A speciális rendszer gyorsan visszahozza az árát és az utómunkálatokat is csökkenti, hiszen az előmetsző aprítása után a gallyak összegyűjtésével kell feltétlenül törődni, mert azok rövid darabjai a helyszínen hagyva komposztálódnak.