Hogyan kell elképzelni a napelem rendszer telepítését?

, , Hogyan kell elképzelni a napelem rendszer telepítését? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A napelem rendszer kivitelezése komplex feladat, aminek több lépése is van. A napelem rendszer telepítés első fázisa a korszerűsíteni kívánt épület paramétereinek felmérése (a tetőszerkezet dőlésszöge, tájolása stb.) és a személyes kérések megismerése. Ahány ház, annyi szokás – tartja az ismert mondás és mintha ez különösen igaz volna a napelem rendszer telepítésének vonatkozásában.

Tény, hogy megfelelő kiépítés fejében a rendszer nemcsak a villanyszámlát, de a fűtésszámlát is lenullázhatja, nem kevés terhet véve le ezzel a háztartás lakóinak válláról. A napelem rendszer telepítésének releváns fázisa az árajánlat elkészítése, illetve a szükséges engedélyek megszerzése.

Ha az áramszolgáltató is zöldutat adott a projektnek, a következő fázisként elkezdődhet a tényleges fizikai munka: a tartószerkezet, illetve a panelek tetőre való felszerelése, a szükséges villanyszerelői teendők ellátása. Ha minden a helyén van, jöhet a próbateszt, aminek sikeressége után a befejező etap a kész állapot jelentése.