Energiatakarékosan üzemeltethető az infraszauna

, , Energiatakarékosan üzemeltethető az infraszauna bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nem is olyan régen még a bizonyos egészségügyi problémákkal küzdőknek nem volt tanácsos a gőzben való hosszú üldögélés, ezért rájuk gondolva kifejlesztették a nem extrém magas hőmérsékletű, hanem mindössze 30-40 fokos szaunákat.

Az ilyen infraszauna infrasugárzóval felszerelt, ami előállítja a testbe hatoló és azt közvetlenül belülről felmelegítő infravörös sugarakat. Eleinte kerámiasugárzók látták el ezt a feladatot, mivel azonban hajlamosak voltak a túlzott felmelegedésre és emiatt jelentős többlet-energiafogyasztást okoztak, ezért ma már viszonylag ritkán használják.

Jelenleg a modernebb carbon sugárzók a leginkább elterjedtek, mivel jóval biztonságosabbak és az áramfogyasztásuk is szinte minimális. Ezek a sugárzók az infravörös sugártartománynak csak egy bizonyos részét képesek előállítani, ezért az igazán hatékony infraszaunát full spektrum sugárzó működteti.

Ezek a szerkezetek az infravörös fény teljes egészét képesek biztosítani, viszont ennek köszönhetően, jelenleg még igen drágák.