Egyre többeket érint a fejtető kopaszodás

, , Egyre többeket érint a fejtető kopaszodás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A trichológusok megfigyelései szerint, manapság az androgén alopécia szinte minden második férfinál előfordul, csak különböző sebességgel és intenzitással jelentkezik. Ezért, ha már mutatkoznak a fejtető kopaszodás első jelei, érdemes gondosan ellenőriztetni a haj állapotát, hogy megelőzze az androgén alopécia kialakulását. Hogyan diagnosztizálják ezt a kellemetlen problémát?

A vérvizsgálat nem hatásos ebben az esetben, mivel fejtető kopaszodás esetén a hormonok és egyéb mutatók normálisak lehetnek, ugyanis az esetek több mint 50%-ban a hajvesztés a szervezet abszolút egészséges állapotában fordul elő. Ezért fontos emlékezni arra, hogy a probléma nem a hormonokban, hanem a tüszők érzékenységének mértékében rejlik.

Így a legjobb diagnózist egy tapasztalt hajszakértő által végzett vizsgálat során lehet felállítani. A nem működő tüszők életre keltése hajnövekedést serkentő szerek alkalmazásával is történhet. A legjobb hatás azonban több módszer és készítmény kombinálásával érhető el a fejtető kopaszodás kezelésében.

Ki ne szeretné tudni, hogy hajhullás ellen mi a legjobb?

Hajvitaminok. Folyóiratokban ajánlják, fórumokon tárgyalják, az üzletek és a gyógyszertárak polcaira pedig kiteszik ezeket. Léteznek mágikus komplexek, amelyek elősegítik a hajnövekedést és megállíthatják a kopaszodást vagy csak ez egy marketing trükk?

Azt, hogy hajhullás ellen mi a legjobb csodaszer vagy terápia, azt sokan szeretnék tudni. Az viszont vitathatatlan, hogy a vitaminok nélkülözhetetlenek mind a szervezet egészségéhez, mind pedig a haj megfelelő állapotához. A frizura szépségét és növekedését kedvezően befolyásolják az A, E, F, C és B vitamin csoportok.

Ha azt kutatjuk, hogy hajhullás ellen mi a legjobb, akkor azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mennyire fontosak az olyan mikroelemek, mint a cink, a kalcium, a magnézium és a vas. A hajvesztést azonban az egyes szervek problémái is okozhatják, amelyek összetett kezelésében teljesen más vitaminokra és tápanyagokra lehet szükség. Hogy hajhullás ellen mi a legjobb gyógymód, azt az egyéni tényezők határozzák meg.