Az önismereti csoportban magára találhat

, , Az önismereti csoportban magára találhat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sokan vannak úgy, hogy a problémáikról, legyen az bármekkora is, szívesebben beszélnek inkább idegenek előtt, mint a családtagok vagy a barátok előtt. Az önismereti csoport megfelelő helyszíne lehet ezeknek a beszélgetéseknek.

Azonban érdemes megvizsgálni, hogy miért is állunk így a dolgokhoz. Nos, a válasz nagyon egyszerű. Azzal, hogy olyan emberek előtt tárulkozunk ki, akiket nem ismerünk, megkapjuk az esélyt arra, hogy még a legféltettebb gondolatainkat is úgy mondhassuk ki, hogy azzal nem bántunk meg senkit, hiszen egy idegen aligha lehet érintett.

Az önismereti csoport ezen kívül még más előnyökkel is járhat és hatalmas meglepetéseket tartogathat. Sokszor előfordul ugyanis, hogy az ember egy általa pontosan meghatározott, konkrét problémával megy oda, de kiderül, hogy valami teljes más dolog áll az összes problémája hátterében.

Egy esélyt mindenképpen érdemes adni az önismereti csoportnak, mivel sokat tanulhatunk mások problémáiból és még az is lehet, hogy ilyen módon találunk rá a saját megoldásainkra.