Amit érdemes mérlegelni gyerekülés vásárláskor

, , Amit érdemes mérlegelni gyerekülés vásárláskor bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

gyerekülés
Gyerekülés

Fontos kérdésekben megfontoltan kell döntenünk. Így, mielőtt kiválasztjuk az ideális paraméterekkel bíró gyerekülés valamelyikét, végig kell gondolnunk néhány alapvető dolgot. Például azt, hogy követjük-e az eddig kialakult szokásokat és amint lehet (kb. 1 éves kortól), áttérünk a menetiránynak háttal beköthető ülésekről, a menetiránnyal megegyezően beköthetőkre.

Vagy nem követjük és inkább a fokozottabb biztonságot, a modernebb felfogást választjuk, vagyis a kicsinyünket legalább 15 hónapos, de akár 3 éves koráig is hagyjuk fordított irányban utazni. Bármilyen furcsán hangzik, a gyerekülés szavatossági idejét is meg kell néznünk, hiszen az alapanyagát képező műanyag egy idő után elöregszik és nem nyújt teljes körű biztonságot.

A huzat kérdésköre is fontos, hiszen nem mindegy, hogy szintetikus, ami nem túl puha, nem túl jó nedvszívó képességű, viszont könnyen tisztítható vagy természetes anyag. Ez utóbbi puhább, jobb nedvszívó képességű, de nehéz tisztítani. Alapvető, hogy a megvásárolt gyerekülésben jól érezzék magukat a kicsik és legyen könnyen kezelhető is.