Ácskalapács üvegszálas nyéllel

, , Ácskalapács üvegszálas nyéllel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy-két szeget beütni nem nagy dolog, de kihúzni már annál nehezebb, ha nincs kéznél a megfelelő eszköz. Miért ne lehetne ugyanazzal kihúzni, amivel bevertük? Így nem kell még egy plusz szerszámot elővenni, hogyha rossz helyre ment a szeg. Az ácskalapács mindkét feladatra alkalmas, a remek kialakításának köszönhetően.

Rendelkezik ugyanis egy hagyományos kalapácsfejjel, amivel lesújtva egy pillanat alatt a helyére igazíthatjuk a szegeket. Viszont a másik oldalán található karommal ki lehet húzni.

A modern ácskalapács nyelére is érdemes vetni egy pillantást. Az ergonomikus kialakítás jó fogást és kényelmes használatot tesz lehetővé. Viszont az anyaghasználat sem mindegy.

Manapság népszerűnek számítanak az üvegszálas és gumírozott nyéllel ellátott darabok. Ezek az anyagok sokkal hatékonyabban nyelik el az ütésekből származó rezgéseket, amelyek alaposan megerőltetik a használójuk karját és csuklóját. Annak tehát egyértelműen hasznos az ácskalapács, aki gyakran dolgozik fával. A mágneses változatokkal könnyedén össze lehet szedni a szétszóródott szegeket, csavarokat.