A tanulobickli az első lépés a kerékpározás felé

, , A tanulobickli az első lépés a kerékpározás felé bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A biciklizés elsajátítását nem lehet túl korán kezdeni. Az egyensúlyérzékre is kiváló hatással lévő mozgásforma már az egészen kicsik fejlődését is nagyban elősegítheti, tehát azon gyerkőcöket, akik már stabilan meg tudnak állni a lábukon, már nyugodtan be lehet vezetni a bringázás világába.

Persze nekik még tanulobicikli fog kelleni, de aki nem ismeri ezeknek a speciális járgányoknak az előnyeit, az meglepődhet azon, hogy a kicsik milyen hamar ráéreznek a használatára. Ez annak a nagy biztonságérzetnek köszönhető, amit a tanulobicikli ad azáltal, hogy a lábuk a földön van és csak le kell tenniük mindkét talpukat ahhoz, hogy megállhassanak, lefékezhessek.

Vagyis nem kell egyszerre az egyensúlyozást és a tekerést is gyakorolniuk, ami nagy könnyebbség a hagyományos kerékpárokhoz képest. Ugyanakkor, ha tanulobicikli segítségével kóstolnak bele az ilyen közlekedés világába, akkor a pedálos bicajra is sokkal könnyebb lesz áttérni, mert már az egyensúlyozás, illetve a kormányozás művészete a kisujjukban lesz és már csak a tekerés mikéntjét kell elsajátítani.