A magyar pezsgő igazi hungarikum

, , A magyar pezsgő igazi hungarikum bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Magyarország számos világhírű terméket tudhat a magáénak, ami elsősorban a kreatív, szorgalmas és bátor embereknek köszönhető. A magyar pezsgő híven tükrözi ezeket a kvalitásokat, hiszen ez a termék szintén a kitartásnak és a kemény munkának köszönhetően lett keresett határon innen és túl. Bár többféle pezsgő márkát is jegyezhetünk, a leghíresebb ezek közül kétségtelenül a Törley.

Ez a név már jó rég óta ismerősen cseng, de bizonyára sokan nem is gondolnák, hogy a története majdnem másfél évszázadra nyúlik vissza. Magyar pezsgő már létezett akkor is, amikor megnyílt a Törley pezsgőgyár, de igazából ennek a kapuin belül teljesedett ki az igazán a gyümölcsöző pezsgő készítés.

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy az első palack legurulása után a gyártósorról, elkezdődjön a Törley legendája. A magyar pezsgő kisebb-nagyobb bukkanókkal azóta is igazi kedvenc itthon és külföldön is. Mi a titka? A sikere abban rejlik, hogy a gyártók ma is tartják magukat a minőségi gyártáshoz, ugyanakkor ezek az italok széles körben elérhetőek.