A kotyogós kávéfőző retro eszköz

, , A kotyogós kávéfőző retro eszköz bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ahogy az öltözködésben, úgy a konyhában is kezdenek visszatérni a retro hangulatot idéző kiegészítők. A kotyogós kávéfőző ikonikus darab a nagyi konyhájából. Az egyszerű, ám hatékony eszköz megfizethető módja a kávézásnak. Kicsi méretének köszönhetően, egy főzőlap vagy tűzhely segítségével bárhol elkészíthetjük a népszerű feketét.

A kávézás nemcsak a reggelek elengedhetetlen indítója, de akár igazi kalandot, gasztronómiai élményt is nyújthat. Kellemes időtöltés egy kávézó hűvös teraszán beszélgetni, kicsit kikapcsolódni, de megfelelő alapanyaggal otthon is különleges italokat készíthetünk. Még hatásosabbá tehetjük az élményt, ha szemeskávét választunk és azt kézi kávédarálóval őröljük finomra, mielőtt a kotyogós kávéfőzőbe töltjük. A kotyogós kávéfőző a mai napig a Kárpát-medence legelterjedtebb eszköze.

Aromában és koffeintartalomban egyaránt erős italt kapunk. Ma már különböző ízű kávékeverékeket találunk a boltok polcain, például van csokoládé vagy kókusz ízű is a bőséges felhozatalban.