A beton dilatáció kialakítása, mint lehetőség

, , A beton dilatáció kialakítása, mint lehetőség bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az építészet egyike a legkreatívabb szakmáknak, tudja ezt mindenki, aki ezt választotta hivatásának. Ugyanakkor minden érintettnek tudatosítania kell, hogy itt is folyamatosan fejlődni kell, utánajárni egyebek mellett a beton dilatáció kialakítása kapcsán felmerülő lehetőségeknek.

Kissé lerágott csont már, de a technológia olyan irdatlan léptékkel fejlődik, hogy egészen elképesztő megoldások látnak napvilágot.

Egyike ezeknek a megoldásoknak a már említett dilatációs áthidaló is. A forradalmi újítás pedig nem táplálkozik másból, mint magának az anyag típusának, valamint az előállítási módjának a megnyilvánulásából. Nevezetesen nem a már jól megszokott hegesztést használják az előállítás során, hanem hajlítással kapják meg ugyanazt a formavilágot.

Ezáltal kiküszöbölhetőek a hegesztés során előálló hiányosságok. Ahogy a neve is mutatja, a beton dilatáció kialakítása jellemzően betonba szokott megvalósulni, de ha az építkező vállalkozó kedvű, más anyaggal is lehet próbálkozni saját felelősségre.