A bébikomp feladata az újszülötteknél

, , A bébikomp feladata az újszülötteknél bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Azt sokan tudják, hogy az újszülöttek nem képesek ugyanúgy megtapasztalni az unalmat, mint az idősebb gyermekek vagy a felnőttek. Ettől függetlenül, egy bébikomp segíthet abban, hogy elkerüljük a felesleges sírást és könnyebben lekössük a család legfiatalabb tagjait. Ilyenkor a babák olyan fejlődési szakaszban vannak, amikor elsődlegesen az új környezetük megismerésére és az ahhoz való alkalmazkodásra összpontosítanak. Ez azt jelenti, hogy egyetlen perc is elég ahhoz, hogy kitörjön a káosz, ezért úgy érezhetjük, hogy valójában az unalomról beszélünk.

Az újszülöttek folyamatosan felfedeznek és tanulnak az érzékszerveik, például a látás, a hang, az érintés, az ízlelés és a szaglás segítségével. A bébikomp erre is fel van készülve, bár azt érdemes tudnunk, hogy a figyelmük így is korlátozott és könnyen elfáradhatnak. Tény és való, hogy nem beszélhetünk az unalomról, mint kognitív képességről, azonban egy bébikomp vásárlása még könnyebbé teszi a napjainkat, főleg az anyukák szemszögéből nézve.

A gyerekszoba lámpa éjjeli használata

Az ilyesfajta unalom mellett van még egy gyakori probléma, amit a legtöbb szülő szeretne kiküszöbölni. A gyerekszoba lámpa nem tűnik fontos eszköznek, viszont amikor a fiatal olyan fejlődési szakaszba lép, ahol a fantázia a kelleténél erősebb, akkor minden bizonnyal jól fog jönni. Egy éjjeli lámpa elhelyezése segíthet megvédeni őket a sötétségtől azáltal, hogy egy kis fényt biztosít a szobában. Ez segíthet csökkenteni a félelem vagy szorongás érzését, amit egyes gyermekek tapasztalhatnak, amikor teljesen sötét szobában kell aludniuk.

Ezen kívül, egy jól megválasztott gyerekszoba lámpa megkönnyítheti a tájékozódást, mivel elegendő fényt biztosít ahhoz, hogy lássuk, hová megyünk, erős fény felkapcsolása nélkül. Ez utóbbi a szülőknek is jól jöhet, mivel nem kell vakon tapogatózniuk, amikor megpróbálnak belopózni a helyiségbe. Ettől függetlenül fontos megjegyezni, hogy egyes gyermekek alvás közben a teljes sötétséget részesíthetik előnyben, így nekik nincs szükségük a gyerekszoba lámpa esti segítségére.